Вратени 491 милиони денари за претходно издадени државни обврзници

Сподели со своите пријатели

Министерството за финансии, денеска, по основ на доспеани петгодишни државни обврзници издадени во 2012 година, отплати вкупно 491 милион денари.

– Со оглед на намалената фреквенција на аукции на државни хартии од вредност, во текот на оваа недела не беа издадени нови хартии од вредност, односно нето-долгот по основ на државни хартии од вредност е намален за осум милиони евра, информираат од Министерството за финансии.

Извор: МИА

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.