ВОЗМЕНИРУВАЧКО: Овде е толку студено што животните се замрзнуваат во чекорење (видео)

Сподели со своите пријатели

Екстремно ниските температури во Казахстан ја запрепастија светската јавност. Констатирана е температура од -42 степени целзиусови која буквално заледила се што ќе се најде надвор без топло засолниште.

Срушен рекордот за најстуденото место во светот

Loading...

Поланите температури веќе недела дека им се закануваат и на куѓето и на животните, а на снимките кои ги објавиле граѓаните се гледаат заледени животни, кои едноставно се заледуваат во движење што многу потсетува на одредени сцени од холивудските филмови.

Во најстуденото село во светот луѓето живеат на 60 степени под нулата (фото+видео)

Инаку, во јануари ниските температури во Казахстан скоро го соборија рекордот поставен на 5. јануари 1893. година од -51,6 степени.

Растење на 60 степени под нулата (фото)

Последен пат кога земјат адоживеала ваква ексретмна зима било во јануари 2006 година.

На следната страница читајте за градот кој веќе 14 години нема видено дожд, но и за останатите светски климатски екстреми


Pages: 1 2

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.