Воена вежба во кумановската касарна, ќе се употребува и маневарска муниција

Сподели со своите пријатели

Методско- нагледна вежба со употреба на артифиции и маневарска муниција во вторник и среда ќе биде рализирана во кругот на поранешна касарна „Христијан Тодоровски Карпош“ – Куманово .

Loading...

– На тактичкиот полигон во поранешната касарна „ХТК“ Куманово, веднаш до касарната „Боро Менков“ планираме да подготвиме и реализираме Методско – нагледна вежба. За време на подготовката и на самата вежба ќе биде користена маневарска муниција и артифици, стои во соопштението кое е испратено до Регионалниот центар за управување со кризи.

Подготовката и реализација на вежбата ќе се реализира во период од 09:00 до 15:00 часот во двата наведени датуми.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *