Водостојот на Пчиња порасна за скоро 40 сантиметри

Сподели со своите пријатели

Водостојот на реката Пчиња порасна за скоро 40 сантиметри во споредба со вчера, по обилните врнежи од дожд кои паѓаат деновиве.

Како што покажуваат податоците на Управата за хидрометеоролшки работи вчера нивото на вода во Пчиња, кај мерното место во куманвоското село Пелинце, покажувало 34 сантиметри, а утринава во 07:30 часот водостојот изнесувал 70 сантиметри.

Loading...

Сепак тоа е драстично над просекот за август, кој изнесува 32 сантиметри.

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *