Во овие години жените се чувствуваат најпривлечно, а тоа го потврдуваат и мажите

Сподели со своите пријатели

Веројатно често сте чуле дека убавината во голема мера зависи од самодовербата што ја носиме во нас.

Loading...

Дека е вистина потврдува и едно истражување, кое дошло до заклучок во кои години жените се чувствуваат најпривлечно, односно кога имаат најголема самодоверба.

Во случај да не сте знаеле, жените се чувствуваат најпосакувано на 31 година.

 

 

И дали знаете зошто?

Оние кои веќе достигнале некои зрели години, многу добро знаат дека со стареењето и зрелоста стануваме сè посвесни за нашите квалитети.

Loading...

Кога имате 31 година, вие сте доволно „стари“ да го откриете, а сепак „млади“, за да сè уште не страдате што годините се читаат на вашето лице и тело.

 

 

Ова знаење за жените во триесеттите години им дава предност во однос на помладите девојки и еве зошто. Девојките во дваесетина години често се чувствуваат несигурни, па затоа се помалку привлечни за посилниот пол.

 

 

Loading...

Додека за разлика од нив, 30-годишните веќе имаат изградено свој стил, тие знаат што им одговара и во што се чувствуваат најпријатно, па затоа се многу попривлечни за мажите.

Повеќето мажи на прашањето што ја прави жената привлечна, одговориле дека тоа е нејзината самодоверба.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *