Во оваа место на полицајците им се забранети паметните телефони

Сподели со своите пријатели

Властите во Рио де Женеиро на полицајците им забранија употреба на паметни телефони додека има трае работното време, истакнувајќи дека размената на пораки преку апликациите и социјалните мрежи на интернет ја загрозува безбедноста.

Loading...

Бразилската полиција наведува дека во циркуларниот допис дека ќе се контролира употребата на смартфони и таблет уреди, кои ќе се сметаат за сериозен прекршок.

Во дописот, меѓутоа не е наведена прецизната казна за кршење на оваа правило.

Како соопштила полицијата, употребата на апликациите и социјалните мрежи на интернет ја нарушува безбедноста, продуктивноста и квалитетот на услуга на полицајците кон населението.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.