Во Њујорк Новата година прославена на Тајмс Сквер

Сподели со своите пријатели

Во Њујорк, Новата година беше пречекана на Тајмс Сквер со многубројна публика и песната на Френк Синатра „Њу Јорк, Њујорк“.

Loading...

Публиката до полноќ ги следеше изведбите на J-Hope и New Edition, јави BBC.

На Тајмс Сквер во Њујорк традиционално на полноќ се спушта џиновска кристална топка.

Земјината топка е покриена со 2.688 Ватерфорд кристали во кои се сместени повеќе од 32.000 LED светилки.

Оваа традиција датира од 1907 година, кога луѓето се собирале и одбројувале до почетокот на новата година.