Во Куманово ќе се прска против комарци, крлежи и глувци

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ќе спроведе авионска дезинсекција и дератизација против комарци, крлежи и глувци, соопштија денеска од општината.

Loading...

Сепак, од општината не прецизираат кога ќе се реализираат третманите.

– Согласно техничката спецификација од склучениот договор предвидено е да се прска во период од јуни до август. Точниот датум ќе биде утврден во координација помеѓу економскиот оператор и Сектор за култура, спорт, социјална заштита, заштита на децата и здравствена заштита за кој граѓаните ќе бидат навремено известени, информираат од општина Куманово.

Оттаму додаваат дека се одвоени средства и за третирање против крлежи и дератизација против глувци. И за оваа постапка од општината додаваат дека точниот датум ќе биде утврден откако ќе биде избран економски опретаор.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Пет пожари изминатото деноноќие во куманвско

На електронскиот систем за јавни набавки во моментов тече оглас за избор на компанија за третирање против крлежи и комарци, огласот треба да заврши на 3 јуни годинава.

Во меѓувреме е избран оператор за авионска дезинсекција против комарци. За оваа намена од буџетот одвоени се 1. 038.400,00 со вклучен данок на додадена вредност.

Договорот е склучен завчера.

МИА

Loading...