Во Грција запленет брод полн со оружје за мигрантите на ИСИС (видео)

Сподели со своите пријатели

Како што пренесуваат дел од медиумите, во Грција денес е фатен брод полн со оружје, откако властите се посомневале во пратката која била означена како “хуманитарна помош” за бегалците. Имено бродот пристигнал од Либија, а требало да се истовари во Крит.

Loading...

Властите во Грција веруваат дека се работи за оружје испратено од ИСИС за терористите кои се инфилтрирани помеѓу мигрантите. Досега е непознато колку вакви пратки стигнале до рацете на терористи на ИСИС во Европа, но познато е дека во Европа веќе има повеќе од 4.000 броци на ИСИС.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.