Ви пречи мирисот од правосмукалката? Еве интересно решение за проблемот!

Сподели со своите пријатели

Можеби изгледа лудо, но може да помогне состојката што се користи при правењето торта, а тоа е цимет.

Loading...

Неговиот сладок мирис ќе покрие дел од непријатни мириси. Едноставно треба да се смести во кесата на правосмукалката или да се вакумира со цевката.

Друг начин да се спречат мирисите е да ставите неколку капки од посакуваното есенцијално масло на вата, а потоа едноставно ставете ја во кесата на правосмукалката.

 

 

Покрај есенцијалните масла, во кесата може да се стави и лажица сода бикарбона, што ќе му спротивстави на мирисите, но ќе ја апсорбира целата влага и прашина.

За подобар вакуум на подот, исто така е важно да се обрне внимание на методот на вакумирање.

Loading...

Поточно, експертите велат дека напред и назад не е среќна опција.

Треба да се вшмукува во редови од едната страна на ѕидот до другата. На овој начин нема да остане прашина зад правосмукалката.


Leave a Reply