20.02.2018 01:36

ВЕЖБИ НА АМЕРИКАНСКАТА ВОЈСКА: Сечат глави на кобри па ја пијат нивната крв (ВИДЕО)

Facebook Twitter Google+

Војската на САД секоја година организира сурова обука за преживување, под името „Златна кобра“.

КОМАНДОСИ СО КРСТ: Руската војска ќе тренира свештеници за војна (ВИДЕО)

Оваа обука е најголемата од тој вид во светот, на која војниците покрај редовните воени вежби од локалците учат и одвратни методи за преживување.

ИНДОНЕЗИСКИ КОМАНДОСИ: Чекорат низ оган, кршат цигли со глава, змиите им се оружје… (видео)

Loading...

Инструкторите ги учат како да ловат кобра, да и ја исечат главата и да ја пијат нивната крв директно од телото.

 

 

„Златна кобра“ прв пат е одржана во 1982. година. Тоа бил воен тренинг за подобрување на координацијата помеѓу вооружените сили на САД и Тајланд.

Во првите редови на британската војска нема место за жените, но таа е транвестит

Овој настан имал за цел зајакнување на врските помеѓу тие две држави, најстарите сојузници на Амрика во реиогнот на Јужна Азија.

Со моќна промотивна снимка АРМ ги повикува младите да служат воен рок (видео)

Манифестацијата се проширила дури на 35 земји во 2016. година, вклучувајќи ги и Индонезија, Јапонија, Малезија, Сингапур, Јужна Кореја и другите земји од Јужна Азија и Тихиот океан.

 

 

Loading...

Кина прв пат учетсвувала на вежбите во 2015. година, иако на кинеските војници им е дозволено да учествуваат само во оние аспекти кои се однесуваат на пружање хуманитарна помош.

Ова се најсилните специјалци во светот, а не се Американци ниту Руси (видео)

Во 2017. година учествувале 29 земји. Целта била подобрување на способноста помеѓу земјите учесници, со заедничка операција, граѓански ацкии и да се изгради поцврст однос помеѓу САД и Тајланд.

Вежбите на теренот вклучуваат различни видови обуки со користење разновидно оружје.

Хуманитарните акции подразбираат пружање помош, евакуација и слично.

За овогодинешната манифестација САД планираат да ја исфрлат Мјанмар поради кризата со Рохинџа муслиманите.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments