Верувале или не постојат и „гробишта за тенкови“: Тука е гордоста на СССР (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Московската фотографка и менаџерка за социјалните мрежи, Лана Сатор, успеала да ги фотографира остатоците од неверојатното оружје на армијата на поранешниот СССР, како и тајните складишта за оружје и хангарите за борбени авиони на нејзините патувања низ цела Русија.

Loading...

 

 

Таа дури успеала да сними фотографија на која се гледаат повеќе од 1.000 тенкови напуштени и оставени на крајниот југ на земјата.

 

 

Loading...

Во една оддалечена воена база, фотографирала и два ловци МиГ-23, кои исто така биле оставени на забот на времето, како и десетици зафрлени хеликоптери без пропели и други делови.

Оние кои се за љубени во военото оружје, исто така можат да го купат овој арсенал, така што тенкот Т-34 од времето на Втората светска војна може да се купи по цена од околу околу 170 илјади евра.

 

 

Ако се купи, тенкот првин ќе мора да се онеспособи и да му се отстрани оружјето.