Ведран и Алексеј од Куманово со први места од натпревар за млади музичари

Сподели со своите пријатели

Тапанарите Алексеј Симоновски и Ведран Петковски од Куманово освоија две перви места на Меѓународен фестивал со натрпеварувачки карактер на млади музичари „Сергеј Михајлов“ кој вчера се одржа во Штип.

Loading...

 

 

Алексеј освен освоеното прво место, се пласираше и на гранд при кое ќе се одржи во петок.

 

 

Loading...

Фестивалот „Сергеј Михајлов“ што се одржува во Штип е со меѓународен карактер и се одржува од 4ти до 13ти мај.

Никола Ивановски