Вдомил полициско куче и набројуваше работи за шопинг, но за едно нешто се зезна (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Добро, список за шопинг: леб, млеко, тестенини, јајца, почна да наведува сопственикот на кучето кој воопшто не обрнуваше внимание. Додека не го слушна зборот кокаин.

Loading...

Погледна кон сопственикот: „О, се шегувам“.

Данте е пензионирано австралиско полициско куче.

Тој бил посвоен од Дејви Радерфорд од Квинсленд.

Па тој го тестираше.

Погледнете го видеото: Реакцијата на пензиониран К9!

Еднаш К9, секогаш К9

Видеото е од март, но штотуку стана вирално.

Loading...

Снимката е споделена во различни форми на социјалните медиуми и има вкупно над 30 милиони прегледи.

 

 

Дали знаете зошто полициското куче се вика К9?

Полициско куче или во земји што го имаат англискиот јазик како свој официјален јазик – К9.

Тоа е изведба на англиски и француски зборови „canine“ (dog/куче). ca = k, nine = 9. Во Втората светска војна, Американците имале K9 Corps, единица во која се наоѓале воени кучиња.

Тие знаат како да препознаат идентични близнаци

Loading...

K9 за прв пат биле користени во Америка во 1907 година во Њујорк

Некои биле земени од засолниште за кучиња

Повеќето од нив живеат со полицаецот со кој работеле по пензионирањето

K9 може да се обучи и да бара електронска опрема

Над 100 кучиња К9 барале преживеани од нападите од 11.09

Првите кои користеле кучиња за воени цели биле Персијците, Грците и Вавилонците.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *