ВАЖНО Е ДА ГИ ДЕФИНИРАТЕ ПРИОРИТЕТИТЕ: Прашања кои мора да си ги поставите на крајот на годината

Сподели со своите пријатели

Последните денови во годината се идеални размислување и размислување за себе.

Loading...

Многумина се одлучуваат за промени непосредно пред крајот на календарската година: Ќе изгубам барем пет килограми! Одам во теретана и ќе правам повеќе физичка активност! Ќе најдам нова работа со подобра плата што ќе ме исполнува! Ќе ја прекинам врската затоа што веќе не оди вака!“…

Сепак, многумина од нас навистина се држат до новогодишните ветувања неколку дена и потоа „ги фрлаат под килимот“.

Од друга страна, има многу што сакаат да променат нешто во животот, сметаат дека нешто не е во ред и не се задоволни, а не знаат точно зошто.

Затоа има неколку прашања што треба да си ги поставите во овој период:

Која цел сум ја постигнала?

Размислете добро кои замисли си ги исполнивте оваа година. Започнете со позитивно, како нова работа, ново хоби, реновирање на домот и слично.

Сите работи што успешно сте ги направиле се голема мотивација.

Loading...

Која цел не ја исполнив и зошто?

Одговорот „Бев под премногу стрес и немав време“ не држи вода.

Тоа е, ако навистина сакаме нешто – тогаш ќе најдеме време да го сториме тоа. Значи, мора да има друга причина – зависи од вас да откриете која од нив.

Што ме направи среќна?

Ако размислите за позитивните работи што ви донесоа среќа и успех, ќе имате позитивен став за животот.

Ако изгледате позитивно во изминатите месеци, тоа ќе ви помогне добро да ја започнете Новата година.

Што не ми успеа?

Без разлика дали тоа се добри намери или не: секој од нас еднаш навлегува во ситуација кога работите не одат според начинот на кој сакал или предвидел. Што беше тоа оваа година? Дали знаете што можевте да направите поинаку и подобро.

Loading...

За што жалам?

Учете од грешките. Колку и да ви изгледа банално, толку е точно.

Размислете какви грешки веќе не треба да правите во Новата година.

Што научив?

Сигурно научивте нешто во последните месеци. Никогаш не престанувајте да учите, да стекнувате знаење и искуство.

Што треба да подобрам во животот?

Надежта дека од 1 јануари сè ќе оди во вистинската насока е длабоко вкоренето во нас. Ние сме полни со еуфорија во позитивни енергии.

Сепак, прашањето е што навистина може да се подобри? Твоја работа? Твоето здравје? Бизнисот?

Loading...

Leave a Reply