Увезената храна може да биде опасна за конзумирање (видео)

Сподели со своите пријатели

На социјалните мрежи се појави шокантна снима која прикажува како продавачите вбризгуваат хемикалии во овошјето и зеленчукот, за да нивните производи изгледаат свежо и убаво на око.

Loading...

Хемикалиите кои се појавуваат на снимката, Еритрозин Б, воглавно се користи за производство на слати и гелови за декорација на торти.

Снимката кажува се`.

Погледнете.