Тука живее модерниот пештерски човек (видео)

Сподели со своите пријатели

Анџело Мастопиетро, со куќата кој сам ја направил привлекува големо внимание на социјалните мрежи, затоа што тој решил да живее на целосно едноставен начин на живот.

Loading...

Имено, тој буквално живее во пештера која ја опремил како куча, а како причина ја наведува потребата да промени нешто во својот живот за да биде поздрав и посреќен, затоа што од неодамна му била дијагностицирана мултипла склероза.

За реализација на овој проект му биле потребни 70 тона камен, а Мастропиетро потрошил 135.000 евра.

Потрошил и стотици часови за да го добие потребниот изглед на просторот од внатрешна страна за да го прилагоди во погоден просотр за живеење.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.