Три типа на луѓе кои се склони кон неверство во брак или врска

Сподели со своите пријатели

Заблуда е дека има само еден ист тип на луѓе кои се склони кон прељуба.

Loading...

Бидејќи околу 40 проценти од луѓето во врска го изневеруваат својот брачен другар, исто така, околу 40 проценти од браковите се погодени од оваа афера.

Без разлика дали станува збор за физичка или емоционална врска, клучно е да се знае кои три типа на луѓе се склони кон прељуба.

 

 

1. Луѓе склони кон контрола

Овој тип на луѓе се оние кои ве малтретираат, кои ви кажуваат што да правите, како да изгледате и облечете, а на своите љубовници им го кажуваат истото. Некои од нив, исто така, имаат нарцисоидно растројство на личноста. Овој тип на луѓе веројатно пораснале со родители кои ги контролирале, па затоа ќе им биде тешко да препознаат дека нивното однесување е несоодветно.

Loading...

Луѓето со оваа личност генерално никогаш не покажуваат каење, ниту каква било желба или потреба за промена. Ова се луѓето за кои треба да заминете. Можеби имате впечаток дека можете да ја смените таа личност, но подобро е да не сметате на тоа.

 

 

2. Емоционално незрели лица

Браковите често завршуваат со прељуба од проста причина што партнерите не биле доволно емоционално зрели. Двајцата партнери во основа се добри луѓе. Имале добри намери кога се венчале и имале намера да останат еден до друг до крајот на животот.

И двајцата се грижат еден за друг и никој не сака да повреди некого. Сепак, детството што го имале не ги научило на вештини што ќе им помогнат да ја негуваат и одржуваат љубовта на долг рок. Како што нивната врска напредува, така и енергијата на нивната врска исчезнува. Потоа, тие се исцрпуваат поради секојдневните обврски, децата и работните места. Емоционалните проблеми од нивното детство повторно се појавуваат и се јавува растојанието помеѓу партнерите.

Аферата се јавува затоа што едниот брачен другар станува свесен дека нивните потреби не се задоволуваат. Честопати, истиот сопружник се бори да допре до својот партнер и да ги поправи работите меѓу нив, но тој не успева.
Тоа се луѓе кои немаат храброст, поради што таквите луѓе ќе почнат да се задоволуваат изразувајќи ги своите фрустрации на сметка на сопружниците – „Мојата сопруга ова“ или „Мојот сопруг ова“.

Loading...

Наместо двојката да се справи со проблемот што го имаат, тие само бегаат од него. Овие луѓе се плашат да го напуштат бракот бидејќи не сакаат да повредат никого. Тие не сакаат да го повредат брачниот другар или децата со тоа што ќе заминат.

 

 

3. Жртви

Овој тип на измамник има брачен другар кој станува жртва на хронична болест. Здравите сопружници имаат избор: да останат и да го одржат заветот „за добро или за лошо“ или да заминат. Сепак, тие не сакаат да го остават брачниот другар да страда, но грижата за болните им е тешко. Во секој случај, здравиот партнер бара друга врска за да може да ги задоволи неговите потреби.

 

Loading...

Leave a Reply