Три причини зошто е во ред девојката да се јави прва!

Сподели со своите пријатели

Од мажите генерално се очекува да преземат иницијатива и да им приоѓаат на жените, но психолозите велат дека концептот е застарен.

Loading...

Да се ​​чека повик или порака од маж што им се допаѓа е ноќна мора за повеќето девојки. Според непишаното правило, кога се во прашање љубовните врски, од маж се очекува да преземе иницијатива и да го направи првиот чекор.

Постојат ретки ситуации кога една дама одлучува да преземе иницијатива и прва се јави, но психолозите сметаат дека „ризикувањето“ за мажите е често неодоливо. Сценариото според кое мажот треба секогаш да биде првиот што се јавува е застарен, а еве и зошто.

 

 

1. Не чекајте на неговиот повик

Да чекате момче да се јави или да испрати порака прво всушност изгледа како детска игра, и тоа е последното нешто што сакате да го мисли.

Ако го контактирате со интересна приказна или едноставно прашање: „Како си?“, Тој сигурно нема да види лоши намери во неа и ќе сака да биде во друштво на комуникативна и отворена личност.

Loading...

2. Ќе бидете попривлечни за него

Постојат многу причини зошто многумина мислат дека токму мажот треба да биде првиот што треба да се јави. Повеќето луѓе велат дека тоа е „машка должност“ и дека оставаат простор на жената да се чувствува како дама.

Сепак, мажите сè повеќе сакаат жени кои знаат што сакаат. Ако мажот забележи и чувствува дека е ваш избор, тоа може да биде само позитивна работа за вас, бидејќи тој ќе ве сака повеќе.

 

 

3. Ги зголемувате шансите да најдете љубов

Повеќето луѓе на апликации за средби имаат крајна цел да најдат партнер со кого ќе имаат подолга љубовна врска. Ако жената го направи првиот чекор, шансите за тоа се зголемуваат, покажа истражувањето.

Имајќи го тоа на ум, дамите кои ќе решат први да испратат порака, можат да изберат маж што им е по вкус.