Три претстави во Театар Куманово до крајот на јуни

Сподели со своите пријатели
Народната установа Центар за Култура „Трајко Прокопиев“- Театар Куманово информира дека на репертоарот за тековниот месец jуни ги има поставено следните претстави:
На 25 јуни (четврток) ќе се игра претставата „ Брачна Игра “, текст на Едвард Олби, а во режија на Бојана Краљевска
Играат: Сања Русеска  и Марко Трајковиќ
Четврток – слободен влез за студенти
На 29 јуни (понеделник) ќе се игра претставата „Мајка Храброст “ , според текст на Бертолт Брехт , во Режија на Звездана Ангеловска
Играат: Кети Дончевска Илиќ, Владо Дојчиноски, Горан Илиќ, Јасмина Василева, Роберт Ристов, Марко Трајковиќ, Марко Богдановки
На 30 јуни (вторник) ќе се игра претставата „ Брачна Игра “, текст на Едвард Олби, а во режија на Бојана Краљевска
Играат: Сања Русеска  и Марко Трајковиќ