Три места кои пркосат на физиката и здравиот разум (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Откако интернетот ни е достапен, имаме можност да видиме многу необични места околу планетата и да гледаме од ден на ден колку е неверојатна и совршена нашата природа.

Ви претставуваме три необични феномени што дефинитивно им се спротивставуваат на сите закони на физиката. Некои би рекле дека им се спротивставуваат и на здравиот разум!

Loading...

Златен камен во Мјанмар

Чаитјо Пагода или Златен камен е гранитна мини карпа со тежина од неколку тони, што успешно се балансира на самиот раб на бездната, а кога дува ветер, се движи.

Веќе 2.500 години, изгледа како да ќе падне, но иако не е приврзана за ништо, таа се одржува на карпата. Бидејќи овој необичен огромен камен му пркоси на законот на гравитацијата, мештаните го сметале за посебен и затоа го покриле со злато. Денес е една од најголемите атракции во Мјанмар.

 

View this post on Instagram

The golden rock in Myanmar .. Incomparable, unforgettable .. You can only get up to the mountain with a fast ride on the loading area of ​​trucks with 4WD .. It is fantastic .. The golden stone lies on a mountain near the city of Kyaiktiyo and is one of the most important attractions. But the Golden Rock is much more than just a tourist attraction. It is one of the most important pilgrimage destinations in the Burmese. The entire structure is one of the most sacred Buddhist sites and this is particularly because a widespread legend is told about the structure. Der goldene Felsen in Myanmar.. Unvergleichlich, unvergesslich.. Auf den Berg hoch kommt man nur mit einer rasanten Fahrt auf der Ladefläche von LKWs mit 4WD.. Es ist phantastisch.. Der goldene Stein liegt auf einem Berg bei der Stadt Kyaiktiyo und zählt als eine der wichtigsten Attraktionen. Doch der Golden Rock ist noch viel mehr, als nur eine Touristenattraktion. Er gehört zu den wichtigsten Pilgerzielen der Burmesen. Das gesamte Gebilde ist eine der heiligsten buddhistischen Stätten und das liegt besonders daran, dass eine weit verbreitete Legende über das Gebilde erzählt wird. #artlovers #padagalkeries #interiordesign #artbrut #goldenstone #Myanmar #mixedmedia #drawing #delicately #abstractfigurative #contemporarypainting #maximedia #flamingabstract #artforsalebyartist #abstractpainting #markmaking #instagram #artprocess #germanartist #artgallerie #artcollector #interiors #mixedmediaart #mixedmediaartwork #mixedmyedifaartist #abstractsonfire

A post shared by Sternenriesin, Artist (@stella.reichmann_) on

 

Единствениот пат во Ерменија

Патот до планината Арагатс во Ерменија е познат како аномалија на гравитацијата. Локалната река тече нагорно под агол од 20 степени, и иако изгледа потполно рамно, сè што ќе се спушти на патеката ќе се врати назад. Се верува дека овој пат е едноставна оптичка илузија, еднаква на фатаморгана во пустината.

Loading...

 

 

Водопадот кој тече наопаку

Водопадот Виапугиа на Хаваите е вистинско чудо, затоа што водата не тече надолу, туку тече нагоре! Како и да е, мистеријата е решена со текот на времето – ветровите што дуваат на ова место, дуваат толку силно и во таква насока што ја туркаат целата вода во воздухот, не дозволувајќи ѝ да паѓа природно.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *