Три лаги што ги кажуваат дури и паровите кои најмногу се сакаат

Сподели со своите пријатели

Не треба да ги криете чувствата, но понекогаш се дозволени „мали“ лаги заради мир.

Loading...

Изгледаш прекрасно

Да речеме дека се подготвувате да излезете и вашиот партнер ве прашува како изгледа тој или таа. Дефинитивно е подобро да испратите комплимент, убав збор, со цел да внесете самодоверба.

 

 

Ти си апсолутно во право

Кога сте среде расправија, а особено ако тој аргумент е бесмислен и не е поврзан со нешто важно, можете да ја смирите ситуацијата за „секунди“ со тоа што ќе му кажете на вашиот партнер дека е во право. На тој начин, тој ќе разбере дека вашата цел не е да го напаѓате, па напнатоста меѓу вас ќе се намали.

Loading...

Добро сум

Не треба да ги криете чувствата од партнерот, но факт е дека постојат ситуации кога не сте сигурни како се чувствувате. Во такви случаи, подобро е да кажете „добро сум“, барем додека не се расчистите сами со себе.