Тој е слеп, но тоа не го спречува да сурфа како професионалец (видео)

Сподели со своите пријатели

Дерек е роден слеп поради глауком и уште од мали нозе сакал да сурфа, па неговиот татко одлучил да му ја исполни желбата, претходно убеден дека сонот нема да му се оствари.

На 17 години зпаочнал да сурфа, а денес со 23 сурфа како професионалец.

Татко ми ме охрабруваше и ми помагаше. Ме испрати на курс по сурфање и одеше со мене на океан да ги фатиме брановите и да вежбате. И со пријателите многу вежба, но тој ми беше најголема помош – изјавил Дерек.

Тој вели дека научил да го слуша и чувствува океанот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.