ТикТок забранет во Пакистан поради „неморална“ содржина

Сподели со своите пријатели

Пакистанскиот регулатор на комуникации ја забрани апликацијата ТикТок,оценувајќи оти промовира „неморална“ содржина.

Loading...

Пакистанските власти се обратиле до ТикТок да отстрани „неморална“ содржина, но тоа не се случило.

Апликацијата ТикТок во Пакистан ја презеле 39 милиони пати.

ТикТок веќе е забранет во Индија и во САД поради кршење на одредбите.

Марина Илиевска


Leave a Reply