Тестирањето е веќе во тек: Снепчет наскоро ќе воведува претплата

Сподели со своите пријатели

За да ги зголемат своите приходи, некои социјални мрежи и апликации за комуникација почнаа да експериментираат со воведување претплати, како што се Твитер и Телеграм. Твитер ја претстави услугата Blue, додека Телеграм неодамна потврди дека наскоро ќе лансира премиум претплата, но и во двата случаи пристапот до постоечките опции ќе остане бесплатен, но оние кои сакаат некои нови и дополнителни опции ќе мора да платат.

Loading...

На листата на компании кои се свртуваат кон премиум опции и претплати, наскоро би можеле да додадеме уште една, особено популарна меѓу тинејџерите и младите – Снепчет. Оваа информација на новинарите неделава им ја потврди и самата компанија, а се чини дека и тие планираат да применат слични тактики како Твитер и Телеграм.

 

 

Затоа Снепчет би останал ист за сите корисници и бесплатно ќе ги користи сите опции што ги користат сега, но оние кои ќе побараат нешто повеќе од оваа мрежа, односно пристап до некои нови, ексклузивни и експериментални опции, ќе треба да платат претплата на Снепчет Плус. Снеп веќе извесно време ја тестира оваа услуга на интернет, а иако нема официјални информации за цената на претплатата, на Твитер се појавија неофицијални податоци според кои месечната сума на претплата ќе изнесува 4,59 евра месечно, односно 45,99 евра годишно.

 

Loading...

 

Исто така, истиот профил на Твитер споменува некои дополнителни опции за Снепчет Плус, како што е можноста корисниците да изберат еден корисник за свој најдобар пријател, можноста за промена на иконата на Снепчет и увид во повеќе аналитички податоци како што се корисници кои прегледале повеќе приказни , итн.