Терестичка дезинфекција во Старо Нагоричане

Сподели со своите пријатели

Како што информираат од Одделението за епидемиолошка дејност од Центарот за јавно здравје, на 2 септември, односно во вечерните часови среда кон четврток со почеток во 22 часот ќе се спроведе втората фаза за терестичка дезинсекција на подрачјето на Општина Старо Нагоричане.

Loading...

Се апелира на сите жители на општината кои одгледуваат пчели на оваа подрачје да ги превземат потребните заштитни мерки, односно затворање на кутиите со доволно вода за пиење на пчелите и истите да не бидат пуштани на отворено 3-4 часа по третирањето на подрачјето.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.