Тајван воведе безвизен режим за граѓани на многу западни земји

Сподели со своите пријатели

Тајван ќе биде предмет на безвизен режим за граѓаните на голем број земји од 12 септември, по истекот на нивниот тридневен карантин, објави централната команда на островот против епидемијата.

Loading...

Како што пренесува „РТ“, иновацијата се однесува на граѓаните на САД, Велика Британија, Европската унија, Австралија, Нов Зеланд, како и уште 14 земји со кои Тајпеј одржува дипломатски односи.

Граѓаните на овие земји кои планираат посета за туристички, деловни, научни цели, како и за учество на изложби или посета на роднини, ќе можат да пристигнат во Тајван со безвизен режим.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Несреќа или саботажа: Кој е виновен за дефектот во австриската рафинерија?

Потоа ќе мора да држат тридневен карантин и да го следат нивното здравје уште четири дена.

Граѓаните на Македонија без виза може да останат на Тајван до 90 дена, додека граѓаните на Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина бараат виза за влез и престој во оваа земја.

Сите информации поврзани со најновите случувања во Тајван можете да ги прочитате ТУКА.