ТАЈНИОТ ЖИВОТ НА АМИШИТЕ: Имаат демони, а младите уживаат во дрога и алкохол

Сподели со своите пријатели

Тајанствените американски Амиши ја отфрлаат технологијата и се посветуваат на напорната работа, семејството и христијанската вера, затоа било интересно да се следат наводните сведочења на луѓето кои опишуваат како е да се живее во оваа заедница.

Loading...

– Ние Амишите не обрнуваме на тој начин на живот се до 21 година од животот кога донесуваме одлука дали ќе се откажеме од автомобили, секс и ќе се придружиме на црквата или ќе продолжиме да живееме во неморален свет на англиски демони – вели Ели, која за себе истакнува дека е крстен припадник на заедницата, пишува британскиот „Sun“.

Седум строго чувани тајни на Амишите

Ели потсетува на една сотијр на „Вашингтон Пост“ во која се опишува заплена на дрога во американската заедница.

Сојузните обвинители, на двајцата млади им ставаат на терет купување кокаин и дистрибуција на споменатата дрог ана млади Амиши на забавите – пишувал тогаш „Пост“.

Image by emailamyd from Pixabay

– Имаме видено многу малолетни пијанства, но користењето на дрогата е практично невидено – рекол адвокатот Џон Пајфер, кој го претставувал Абнер Столтзфус.

Loading...

Вториот обвинет бил Абнер Кинг Столтзфус, но приведените не биле во срдство.

– Во амишките заедници имате петстотини семејства и буквално три презимиња – рекол Ели.

Амишите се протестанти со швајцарски корени, а познати по својот традиционален живот. Меѓутоа, на младите им дозволуваат да излезат од заедницата за да дефинитивно прифатат се она што животот во амишка заедница го носи со себе.

Тоа го нарекуваат румспринг и нормално е за Амишите по цел ден да се опиваат.  Последните години станало нормално и нешто постарите АМиши да влегуваат во проблеми со полицијата.

Деца на Амишите се имуни на алергии и модерни болести, не знаат што е рак и дијабетес

Минатата година полицијата морала да интервенира на една забава во Охајо, а приведени биле над 70 лица. Двајца од нив завршиле во Итна помош поради труење со алкохол.

Нешто претходно, во 2014 година американската DEA привела група поврзана со мексиканските менонити, блиски идеолошки сродници на Амишите, поради обид за шверџ на кокаин и марихуана кон Канада.

Loading...
Image by ArtTower from Pixabay

Абигаил за себе вели дека е од ОХајо, но дека е конзервативно одгледувата. За некои менонити вели дека многу тоа им е дозволено, но признава дека постојат проблеми со дрогата.

Научниците открија зошто Амишите живеат 10 години повеќе од останатите

– Младите Амиши имаат големи проблеми со дрогата. Имаат големи забави каде доаѓаат многу луѓе и сите одат во една мала заедница каде се распуштаат – раскажала Абигаил.


Leave a Reply