Зимбабве

Сподели со своите пријатели

Олујните облаци конечно се собираат над националниот парк Хванге во Зимбабве, но веќе е доцна за повеќе од стотина слонови кои подлегнаа на долготрајната суша порано во текот на летото. Loading… Симба Марозва и другите чувари во резерватот на Зимбабве сега треба да ги исечат забите од труповите кои сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Рускиот претседател Владимир Путин му подари хеликоптер на претседателот на Зимбабве Емерсон Мнангагва, објави на Твитер Министерството за информации на оваа африканска земја. Loading… – Неговата екселенција претседателот Путин на неговата екселенција на претседателот Емерсон Дамбуџа Мнангагва му подари претседателски хеликоптер, кој наскоро ќе биде доставен во Зимбабве – сеПрочитај повеќе