женева

red and white cross flag on pole under blue sky during daytime

Сподели со своите пријатели

Околу 85 отсто од граѓаните на швајцарскиот кантон Женева на референдум гласаа за забрана на симболите на омраза како што е нацистичката свастика, со додавање на нов член во кантоналниот устав. Loading… Со ова, Женева стана првиот од 26-те кантони кои во својот устав имаат забрана за истакнување или носењеПрочитај повеќе