Збигњев Рау

Сподели со своите пријатели

Полскиот министер за надворешни работи Збигњев Рау потпиша дипломатска нота до Германија во врска со репарациите од Втората светска војна, рече тој во понеделникот додека го официјализираше барањето на Полска за репарации. Loading… Потегот уследи откако полските владејачки националисти минатиот месец проценија дека Германија ѝ должи на земјата 1,26 милијардиПрочитај повеќе