Волво

Сподели со своите пријатели

Еден од најголемите светски производители на автобуси, Volvo Buses, инаку дел од шведската Volvo Group, одлучи да ја затвори својата фабрика во југозападниот дел на полски Вроцлав во првиот квартал од следната година. Loading… Ќе бидат погодени 1.600 работни места, вклучително и 1.500 во Вроцлав, објави компанијата. Фабриката Volvo BusesПрочитај повеќе