Ванг Меи-Хуа

Сподели со своите пријатели

Кинеското Министерство за надворешни работи денеска соопшти дека Британија мора да ги прекине сите форми на официјална комуникација со Тајван. Loading… Реакцијата на министерството доаѓа откако беше објавено дека британскиот министер Грег Хендс има намера да го посети споменатиот остров. Кина тврди дека има демократски Тајван и силно се спротивставуваПрочитај повеќе