Усман Сонко

Сподели со своите пријатели

Девет лица загинаа во Сенегал во судирите меѓу полицијата и приврзаниците на опозицискиот лидер Усман Сонко, откако судот го осуди на две години затвор, со што се доведува во сериозен сомнеж неговите шанси да се кандидира за претседател следната година. Loading… Сонко (48) не присуствуваше на вчерашното изрекување на пресудатаПрочитај повеќе