УЧК

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово информира дека е поднесена кривична пријава против НН лица поради изградбата на т.н. Музеј на УЧК во селото Сопот. Loading… „Општина Куманово поднесе кривична пријава против организирана група НН лица поради основано сомневање за сторено кривично дело Узурпација на недвижности од член 225 став 2 од КЗ иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Лидеро на ДУИ, Али Ахмети викендов отвори музеј на УЧК во кумановското село Сопот, каде е изложена и карта на Голема Албанија. Loading…     Изложени се и фотографии на команданти на УЧК од Косово како што е основачот Адем Јашари, како и ликови од воениот конфликт во Македонија какоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Непосредно пред 21:00 часот, вчеранавечер според тврдењата на порталот Журнал.мк на албански јазик, во Куманово се одвивала  полициска акција во која се уапсени три лица. Loading… Станува збор за извесни браќа Реџепи, од кои еден од нив е ветеран на т.н ОНА Реџеп Реџепи кој се борел во составот на Ослободителната војска наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Tерористичката група што ја нападнала граничната полициска станица Гошинце дошла од Kосово и тоа најверојатно со два автомобила, со кои ги носела вооружувањето и маскирните униформи. По нападот врз четворицата македонски гранични полицајци тие најверојатно таму и се вратиле. Ова го покажуваат првичните сознанија до кои е дојдено во истрагатаПрочитај повеќе