Светска здравствена организација

Сподели со своите пријатели

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека бројот на пријавени нови случаи на корона вирус ширум светот се намалил за речиси една четвртина минатата недела, јавува денеска Асошиетед прес. Loading… Здравствената агенција на Обединетите нации, со седиште во Женева, во неделен извештај наведе дека во периодот од 11 до 17 априлПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе од девет милиони луѓе во светот се заразиле со коронавирус минатата недела, а повеќе од 26.000 починале, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Loading… Според СЗО, смртните случаи од коронавирус се намалени за 43 отсто во изминатата недела. „По зголемувањето забележано во првата половина на март, бројот на новиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Светската здравствена организација оцени дека рансродовста, одно чувството на припадност во спротивниот пол, повеќе не треба да се смета за ментално заболување, што е одлука која се уште треба да ја одобрат земјите членки во 2019. година. Тоа произлегува од 11. верзија на Меѓународната класификација на болести (ICD) која СЗОПрочитај повеќе