Сушево

село Сушево

Сподели со своите пријатели

Сушево е село кое се наоѓа на крајниот северен дел од Општина Куманово, многу близу до границата со Република Србија. Loading… Станува збор за ридско село, на околу 16 километри од Куманово. Се наоѓа на надморска височина од 580 метри, и денеска брои само седум жители. Има голема површина обработливоПрочитај повеќе