српски јазик

Сподели со своите пријатели

По инивијатива на директорот на Управата за унапредување на јазиците на заедниците во Министерството за ообразование се реализираше посета на основните училишта „Браќа Рибар“ од Табановце и „Светозар Марковиќ“ од Општина Старо Нагоричане, со поетот и наставник по српки јазик Власта Цениќ од Дољевац.   Loading…   Тој им поделиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Со критички осврт кон медиумите, претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија и пратеник во Собранието на РМ со повеќегодишен пратенички стаж, Иван Стоиљковиќ, од петтата изборна конференција на ОО на ДПСМ Куманово одржана за време на викендот, упати апел за поголема медиумска покриеност, не само на партиските активности, туку иПрочитај повеќе