Соколана

Сподели со своите пријатели

Соколанскиот парк добива нова урбана опрема од денеска, најави градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски. Loading…     Масивните клупи со бетонска подлога какви што претходно беа поставени на градскиот кеј и во градскиот парк, сега ќе можат да ги користат и граѓаните кои спас од горештините бараат во паркотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пуштена е во функција новата фонтана во Соколански парк во Куманово кој целосно се реконструира во изминатиот период. Loading…     Ова вчеравечер го сподели градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски.     Според претходните најави, освен нова фонтата, паркот треба да добие нови патеки и нова камен-тепих подлога, новиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Завршенa e реконструкцијата на игралиштето за кошарка во спортскиот комплекс „Соколана” во Куманово. Loading…     Како што информираше градоначалникот Максим Димитриевски, поставена е  нова асвалтна подлога, нова тартан подлога, ограда, нови кошеви и спортска опрема.     Следува партерно уредување на комплексот, а паралелно со тоа се одвива иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Реконструкцијата на внатрешноста на објектот на Соколана е во тек, информираше денеска градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски. Loading…     – Истовремено работиме и на реконструкција на Соколанскиот парк. Го враќаме сјајот на објектите значајни за Куманово, напиша Димитриевски.     Соколана се реконструира во три фази, а притоа сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Мајка од Куманово пријавила дека нејзиниот малолетен син бил физички нападнат од друг малолетник во Соколана. Loading… Според пријавеното нападот се случил, откако конзумирале марихуана. – На 27.01.2024 година во 03.40 часот во СВР Куманово 39-годишна жена од Куманово пријавила дека во Соколански парк, Куманово,  нејзиниот малолетен син бил физичкиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово поставува нова урбана опрема во Соколански парк, информираа денеска надлежните од општината. Loading… – Во тек е изградба на фонтаните во Соколански парк во Куманово, информираше кумановскиот градоначалник, Максим Димитриевски.     За реконструкцијата на Соколанскиот парк и паркинг со спортско игралиште во комплекс на Соколана, како штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна уредувањето на патеките во Соколанскиот парк во Куманово, соопштија денеска надлежните. Механизацијата на избраната градежна компанија е на терен. Loading…     – Во тек е реконструкција на патеките во Соколанскиот парк. Следува поставување на нова камен-тепих подлога, изградба на фонтана, нови канделабри, нови клупи и нови корпи заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна реконструкција на дел од Соколана од Куманово, објект значаен за кумановци од повеќе аспекти. Loading…     Како што соопшти градоначалникот Максим Димитриевски, со реконструкцијата се заштитува статиката, се менува покривот. – Средствата се околу осум милиони денари. Реконструкцијата ќе се спроведува во три фази. Со втората фаза еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска започна целосна реконструкција на паркот Соколана во Куманово, инфорираше градоначалникот Максим Димитриевски. Loading…     Паркот треба да добие нови патеки и нова камен-тепих подлога, нови рабници, канделабри, клупи и корпи за отпадоци.     При реконструкцијата ќе се изгради и нова фонтана. – Во втората фаза од проектотПрочитај повеќе