Славица Грковска

Сподели со своите пријатели

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, од денеска е во посета на Соединетите Американски Држави, каде ќе присуствува на Националниот молитвен појадок што ќе се одржи во Вашингтон, на 2 февруари 2023 година (четврток). Loading… Овој настан, кој има 70-годишна традиција на истоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На маргините на 17-тиот Конгрес на Совет на Европа на министрите задолжени за спорт, што се одржува во Анталија, Турција, заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, оствари средба со Марја Руотанен – генерален директор за демократија и човечко достоинство во Совет на Европа.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Транспарентноста не е еднаш засекогаш дефинирана категорија, туку тоа е процес кој постојано мора да се унапредува и да се надградува и затоа меѓународната и регионалната соработка и размена на искуства се од исклучително значење, порача заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска денеска имаше средба со претставничката на Канцеларијата на УСАИД во Република Северна Македонија Џери Дајбл со која разговараа за интензивирање и продлабочување на меѓусебната соработка. Loading… Вицепремиерката Грковска изрази благодарност за поддршката што УСАИД ѝ ја дава на нашатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Целосна имплементација на принципот за добро владеење, интегритетот и решително и ефикасно справување со корупцијата се клучни за постигнување на економски раст и развој, конкурентност, подобар квалитет на живот за граѓаните и поповолна средина за бизнисите, оцени заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска,Прочитај повеќе