Салцбург

Сподели со своите пријатели

За време на вакцинацијата на учениците во основното училиште во Салцбург Тенегау, дошло до мешање на вакцините, па 33 деца примиле погрешни вакцини. Loading… Наместо четирикратна вакцина за заштита од детска парализа, дифтерија, тетанус и голема кашлица, на учениците им била дадена вакцина против хуманиот папиломавирус (ХПВ). Таа вакцина јаПрочитај повеќе