Садик Кан

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Лондон Садик Кан изјави дека излегувањето од ЕУ (Брегзит) ја чини Велика Британија дури 140 милијарди фунти. Loading… Изјавата на член на опозициската Лабуристичка партија, која се спротивстави на излезот од ЕУ, се заснова на извештајот што го подготвија економските консултанти на организацијата „Кембриџ Економетрикс“. – Сега еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Лондонските полициски сили дозволија во нејзините редови да се развие сексистичко, расистичко и хомофобично однесување, се предупреди во вторникот во новиот независен извештај, во кој се повикува на „целосна реформа“ на институцијата, која е во криза по серијата скандали. Loading… „Полицијата не ги заштити своите службеници и членовите на општествотоПрочитај повеќе