Ринат Ахметов

Сподели со своите пријатели

Оправданувајќи го со вонредната состојба во земјата, украинската влада одлучи да ги национализира стратешките компании во земјата, кои досега беа во сопственост на олигарси. Loading… Меѓу нив, најинтересен е секако Игор Коломојски, олигарх кој бил близок со претседателот Зеленски. Коломојски беше сопственик на телевизискиот канал 1+1, кој ја емитуваше серијатаПрочитај повеќе