ракија

Сподели со своите пријатели

Пиењето чашка или две ракија пред јадење е обичај дома или во ресторан, но оваа навика наводно не го поттикнува апетитот и не го подобрува вкусот на храната, како што тврдат многумина. Loading… Пијалакот пред оброк може да помогне во варењето, но само ако го изберете вистинскиот. И тоа неПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Приказните за лековитите својства на ракија се пренесуваат од генерација на генерација, но имајќи го предвид процентот на алкохол што го содржи, треба да се биде внимателен при неговата употреба. За кратко време ракијата може да ни помогне при одредени здравствени проблеми. Loading… Тоа е секако подобар избор од силниПрочитај повеќе