поскок

поскок

Сподели со своите пријатели

Поскок е најотровната змија во Македонија. Уште е позната и како камењарка. Loading… Во Македонија има вкупно 16 видови регистрирани змии, од нив само три се отровни, а две полуотровни.   @kumanovskimuabeti.mk Најотровната змија во Македонија #kumanovo #kumanovskimuabeti #zanimlivosti #занимливости #Куманово #кумановскимуабети #foryou #foryoupage #facts #zanimljivosti #cinjenice #fakti #makedonija #macedoniaПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Поскок или камењарка е најопасната змија во Македонија, која спаѓа во семејството отровници, а живее во Јужна Европа, Балканот и делови од Блискиот исток. Нејзината опасност се должи на долгите заби кои можат да достигнат до 13 милиметри и петте подвидови на отров кои може да ги содржи во себе.Прочитај повеќе