Попокатепетл

Сподели со своите пријатели

Властите во Мексико ја откажаа наставата во училиштата за повеќе од 100.000 ученици во неколку градови лоцирани во близина на вулканот Попокатепетл, чија активност е засилена во последните денови. Loading… Наставата беше прекината во јавните и приватните училишта на сите нивоа во 22 града поради релативно мали, но силни ерупцииПрочитај повеќе