Петро Андриушченко

Сподели со своите пријатели

Петро Андриушченко, советник на градоначалникот на Мариупол, извести дека руските сили почнале да градат одбранбена линија околу тој град. Loading… „Во Мариупол беа изградени две мали фабрики за бетон и сега работат на снабдување на фронтот. Тие произведуваат бетонски противтенковски „пирамиди“, од кои некои се однесени во Запорожје и Херсон“,Прочитај повеќе