Пегазус

Сподели со своите пријатели

Употребата на шпионскиот софтвер „Пегазус“ очигледно била широко распространета во земјите на ЕУ, се заклучува во извештајот на истражниот комитет на Европскиот парламент. Loading… Владите членки на ЕУ го користеле овој софтвер против граѓани за политички цели, се вели во објавениот нацрт-извештај, во кој се наведува дека има индиции декаПрочитај повеќе