пчиња

Сподели со своите пријатели

Поединци го блокираат пристапот на камионите на ЈП „Чистота и зеленило“ кон депонијата Краста, што може да доведе до ширење на епидемиолошки болести, ако сметот не се изнесува редовно, велат денеска од претпријатието. Loading… Проблемот настана откако, засега непознат сторител, подметнал пожар на депонијата, што беше причина мештаните не селоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нивото на Охридско Езеро е пет сантиметри над дозволениот максимален водостој, додека на Дојранското десет сантиметри над договорениот максимален водостој. Според денешните хидролошки мерења на УХМР, нивоата на реките се во рамки на просекот за јуни, со исклучок на Пчиња кај Катлановска Бања која покажува двојно зголемување.Прочитај повеќе