Пазаришта Куманово

Сподели со своите пријатели

Почна пренамената на простор кој ќе се користи за продавачите и производители на цвеќе во рамки на зелениот пазар Куманово, соопштија денеска надлежните од претпријатието. Loading…     Цветниот пазар ќе биде дел од зелениот, со нова подлога и ќе се постави настрешница. Во моментов се поставуваат бекатон плочки.  Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За прв пат по десет години Јавното претпријатие „Пазаришта“ од Куманово не бележи загуба, туку добивка од 830 илјади денари. Loading… Ова денеска го истакна директорот на претпријатието Газим Кадриу презентирајќи го тримесечниот извештај за период јануари – март 2023 година. – Сигурно дека за да се стигне до овојПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Индивидуалните земјоделски производители своите производи ќе ги продаваат внатре во кумановскиот пазар, наместо како досега на тротоар. Loading… Ова денеска било договорено со производителите на средба во Општина Куманово на која присуствуваа градоначалникот Максим Димитриевски, претседателката на Советот Ивана Ѓорѓиевска и секретарот Александар Гелевски.     Ваквата одлука доаѓа откакоПрочитај повеќе